2

Im Sorry Guys

4

Kisah Kongsi 59


Dear Blog,

Hari ini aku akan mengarang post aku ni dalam bahasa melayu disebabkan aku pun melayu jugak kan? hehe....
So hari ini aku perasaan aku agak emosional yang membawa aku untuk menulis post kali ini....so merujuk kepada tajuk di atas...ya Kongsi 59....pada sesiapa yang mengenali aku mereka akan tahu apa itu Kongsi 59...sape yang tidak tahun...boleh lar search KONGSI 59 di Facebook anda...

So kat sini aku taknak citer banyak ar..aku just straight to the point....and for your information pada sesiapa yang teringin nak baca full version of us korang ley lar gi sini T u n M u h a m m a d S y u k r i. untuk pengetahuan korang beliau ade story sal kitorang dari first masok sini sampai sekarang. Even kalo aku ceritakan mungkin akan berlainan disebabkan everyone have different experience kan? betol tak? nak dipendekkan cerita...aku akan tekankan point aku dalam post ini mengenai

Logo Rumah Kami KONGSI 59

0

It's All About You!

Dear Blog...

I think its time for me to tell you guys about this one special girl that has come into my life recently...and if you guys read my previous post......YES!!! its one of them....!!! which one???? hehehe i give you a hint...."The Third One!!".....hahaha get it?? Ok just to give you guys a warning....this post will most probably be the ChhEeZiieStt post eva....
So get ready to explore into my love life  

0

Thinking A lot lately


Dear Blog,

Lately something big yg da terjadi dalam hidop aku hehe....nak taw?? later lar aku cter...skarang ngah buzy buat assignment ler hehehe~ hurmm...aku just nak gi taw korang yang lately nie aku terlalu banyak berfikir...even aku nie nampak happy gile nak mampos di luaran di sebabkan something big tu...tapi dalam pada mase same aku banyak gile berfikir....dari pelbagai aspek aku berfikir...kenkadang bende yang tak patut aku pikir pn aku pikir gak critically....and aku dapat rase ar..yg sepanjang aku critically thinking nie mematangkan aku dalam membuat keputusan....tapi ape2 pn aku sangat happy tentang ape yg berlaku lately and dalam pada masa yang same aku da dpat rase aku semakin matang (wawawa perasan) and aku hope dengan perubahan nie...dapat juga merubah hidup aku selepas ini utk menjadi lebih baek... =P






Seloka Di Pagi Raya


Errmm salah ke ape yang aku buat.....
Bile time orang lain senang aku tak penah pun soalkan...
Dari mane datang duit tu?
Belanja ape je duit tu?
Kenape cepat abis?
Nak tengok sikit barang yg dibeli...
Kenape beli bende nie?
Bagi aku ini rezeki masing2,
If dapat banyak....banyak lar dapat,
If takde rezeki redha je lar mungkin bukan time kite.
Tapi sumpah aku cakap aku tak pernah buat camtu
Bile orang ade duit je beli macam2 aku just tersenyum
If orang tu orang yg aku sayang
aku just tumpang happy
If rezeki dye lebih n dye nak berkongsi aku sentiasa ada
If rezeki tu cukup utk dye sorang aku pn tak kesah
Kalo dye nak kongsi bersama aku join
Kalo tak cukup sekadar aku lihat dari jauh
Takpe lar mungkin ni dugaan aku kot
Jangan risau lepas nie kalo aku dapat pape lebih sikit
Insyallah aku pulangkan balik yer
Nanti takde lar orang soalkan kemana duit itu pergi
Nanti aku slow2 lar carik duit sendiri
Insyallah boleh cuma aku taknak sebab nak concentrait belajar
Tapi kalo nak blajar duit takde tak gune gak
So kene korban sket ar blajar tu demi duit...
Don't worry ar aku pasni takkan da buat bising pasal duit...
Seriously aku kecik hati di pagi raya
"Time orang lain senang aku x pernah persoalkan"
'Tapi bile aku je baru dpt sikit ramai gler persoalankan"
Sekian.....


Seloka Di Pagi Raya hmmmmm :'(




0

Hurt

Adoi saketnye hari ni
! >_< !

kuat...kuat...don't cry don't cry....please :'(








1

i like this song....


Actually aku da lame dengar lagu nie.....
But for the past few days...
This song really means something to me....
I dunno what to say...but here you are enjoy guys ^^



0

Jangan Mengharap



Lesson for today...

jangan buat baik dan mengharapkan orang akan balas
jangan terlebih ingat kat orang lain dan mengharapkan orang akan balas
even your own FRIEND =.="




2

~You~



YOU are the closest to me
Even YOU and i just know each other recently
I feel like YOU and i have known each other like a gazillion years
But recently i think me and YOU need to make our own ways...
I don't want to see YOU sad anymore
I think YOU need spend and understand him more
Not for me but for YOU and him
Lastly i hope i could see YOU and him at some wedding in the future together
That's my last request to YOU my bestie ^^
 


 YOU hi there
Really don't have the chance to have a conversation with YOU 
So i starts this with a little hi from me to YOU 
Actually i really want to say i adore YOU from the first time we met
YOU...i think this is what they call love at first sight...
But it seems that YOU didn't see me as how i see YOU 
So i make a decision to leave YOU alone
Then for some time...it is YOU again
YOU came near me...
But i know, me and YOU really didn't have much to say
Some say I'm just plain stupid and do YOU want to know why?
It is just because I'm just to shy whenever i meet YOU 
Sometime i try to approach YOU 
But it seems that YOU really not interested...
So once a again i decide to gave YOU up..
Even though everyone say I'm stupid, coward after i gave YOU up
But not everyone know how things goes on between me and YOU 
For me i know when to give up especially with YOU 
It is better for me to gave YOU up rather than keep annoying YOU 
I didn't have the strength be classed as Annoying especially from YOU 
That's how much i love YOU
"It is just like how in the fairytale that how the strong elephant got scared by the mouse.."
That how i feel when i try to approach YOU 
Do YOU know that even now when i meet YOU my heart feel like it stop beating
One thing i forget to tell YOU 
I hope in the future, YOU manage to overcome your problem
I know YOU are a strong girl
I know every girl have a second chance to correcting her mistake and that includes YOU 
I hope GOD will help YOU to solve this kind of thing and lead YOU back to the right PATH
If it is God's will, i will wake up once more to approach YOU
Before that time comes, i hope YOU can live happily
Don't YOU ever feel sad and make stupid decision...
Lastly, i hope i can be the one who YOU can depend with



Hye YOU!!!
I don't know how, but suddenly i want to write something about YOU
Hmmm i dont really have much things to say about YOU
Firstly i just want to say, YOU are the sweetest yet the cutest girl ever haha
Don't know why, but i started to liking YOU
  But what more i gotta say...YOU likes someone else
And really, i respect your feeling and yet i try to act as oppa to YOU 
Don't worry, i will help YOU with him 
And i'm just as happy as YOU when "him" is the topic 
So, lastly i just want to say hope YOU enjoy your life ^^  





0

Sick.....

Dear Blog.....

Today i feel like my head is going to burst out!!! Im Sick....!!!


0

Heart Ache....

Dear blog...

To make it simple...hari ni aku rase sedih gile even smalam happy nak mampos...its hard if you like someone that u noe will never be urs...please GOD help me...i'm tired already with all this things....for the first time....i cry really bad in my heart.....arghh HEARTACHE!!!!


0

Mulai Hari Ini


dear blog....

mulai hari ini i will make full use of you.....just wait.....n see.....






1

Seoul Trip (Part 1)

Hye guys....its been awhile since i post something here....sorry to keep u guys waitin....actually i really want to post and share my experience with you guys about how my 9 days trip to Seoul, Korea for holidays....but there are certain things that prevent me from posting them... mostly its because of im busy with my social life...so, i got no time to post anything in my blog....so here i try to steal lil bit of time to post something here...so enjoyed ^_^

Departure (Kuantan -KLIA)
From kuantan, we decide to take a flight to kuala lumpur and spend our night at our grandma house at TTDI before going to seoul....
ticket from kuantan to klia....MAS FTW

my sis and sir khairul...

upon arrival...we craving for Burger King (last meat we consume) yummy...

Departure -Arrival
(Departure: LCCT - Incheon International Aiport)
This is our journey began as we first take the Air Asia X to help us in our journey to Seoul and our departure time will be around 1.55pm GMT+8 and expect to arrive around 9.15pm GMT+8...

Before depart

Before Depart 2


2

Please Dont give me HOPE

Dear Blog....

Guys....please don't give me hope...i just scare that this hope will turn out like before..please FRIENDS!
0

Trick Dekat Google

Dear Blog....

Hari ni sedang aku bejalan2 kat internet...aku terjumpe satu article yg quite menarik lar yg aku nak share dengan korang...so here it is....!!!

The tricks is if you write some ‘keyword’ and press the ‘I’m feeling lucky” button on the google homepage (www.google.com), below is some tricks that I found through searching, also remember that some of the tricks may not always there 

Google gravity
Type on the google search box “google gravity” and press the “I’m feeling lucky” button. The new page will appear, just wait a couple seconds and you will see all of the google letters will fall down.

Google sphere
Type on the google search box “google sphere” and press the “I’m feeling lucky” button. The new page will appear, just wait a couple seconds and you will see google and all the letters will collapse and flying.

Google reverse/mirror
Type on the google search box “google reverse” or “elgoog” and press the “I’m feeling lucky” button. The new page will appear, just wait a couple seconds and you will see a reverse (mirror) google where all the letters become reverse or will only can read if mirrored.

Epic Google
Type on the google search box “google epic” and press the “I’m feeling lucky” button. You’ll see another alternative Google homepages made by http://www.toobigtouse.com/. Wait for a couple seconds and you’ll see the Google title and all the letters will slowly get wider and bigger.

Rainbow google
Type on the google search box “google rainbow” and press the “I’m feeling lucky” button. You’ll see another alternative Google homepages made by http://www.seetherainbow.com/ where the letters on the page are colorful like Christmas light and will always change frequently.

Google loco
Type on the google search box “google loco” and press the “I’m feeling lucky” button. You’ll see another alternative Google pages where the Google title become “Google Loco” and every letter will jumping.

Annoying Google
Type on the google search box “annoying google” and press the “I’m feeling lucky” button. You’ll see another alternative Google homepages made by http://www.donttypelikethis.com/

0

Snap out of it please.....

Dear Blog.....

Arini aku nak merepek sikit.........buat pengetahuan ko arini da ari kedua aku mimpi mende yang same adoiiii.... ape nak jadi dengan aku nie....

TAK SERIK KE?
 TAK SEDAR LAGI KE?
BILE NAK SEDAR NI!!!


Adoi susah betol biler da jadi macam nie kan....kalo korang ape yg korang akan buat? adakah biarkan je?? ataupun buat cmni kat diri korang sendiri supaya boley sedar?


Ataupun ade care lagi? kalau ade sila TYPE ON "MACAM NI CARE NAK SEDAR" dan HANTARKAN ke 32999 aku sangat memerlukannya!!


TEEHEE~


0

Ruginyeee

Dear Blog.....

Kali ni post aku tak beberape panjang hahaha just nak share kat korang ar satu application kat satu website nie sangat best link dye kat bawah nie....


Hehe actually application neyh just Ads utk satu college or institusi yg dipanggil EF....buat mase skarang nie dye pnye promotion tak smpai lagi Malaysia setahu aku but if ade...kalo dye pnye Ads pon da camni memang aku pn nak masok ar hehe....

By the way...this is the best Ads ever...kalah Ads untuk mane2 university worldwide nie hahaha.!! 

Tu je lar aku nak share ngan korang...have fun buat story sendiri... ^^

p/s: meremang aku tengok video dye hahaha



TEE HEE~
2

Trip Countdown (Seoul, Korea)

Dear Blog....

Memandangkan my sister pown da buat countdown kat blog die....so aku mengambil langkah drastik dengan bersama-sama meletakkan countdown untuk Trip Ke Seoul, Korea this coming June.....auww CAN'T WAIT!!






TEE HEE~


4

Aku comel???

Dear Blog....

Mungkin post kali ni nampak macam ada sedikit unsur2 PERASAN yang teramat sangat...

Tapi tu lar, korang kene terima lah hakikatnya yang telah ramai yang mengatakan aku COMEL....

Pada mulenye memang lar aku tak percaya...tapi bile dilihatkan balik....ini lah reaksi aku



Memang sangat GEMBIRA dan TERUJA bila dapat pujian itu HAHAHA

Bukan Senang auw skarang orang nak bagi pujian tu HAHAHA

So mesti korang tertanya-tanya kan kenape boleh timbul isu COMEL ni haaaa kita tengok dari mane punca dia..

Semua ni berpunca dari gambar.........INI!!!

Zaman Form 1
Haha korang nmpk tak aku? Haaa yang DEPAN skali tu yg mengenakan gaya "COMEL" gile didpn kamera!

So aku taw korang pown dalam hati akan berkata "COMEL GAK EK BUDAK NIE" haha kompem ade punye

So meh aku nak tunjukkan dekat korang bukti2 yang ada yang turut sama mempunyai pandangan yang same seperti yang diberitahu tadi tu antaranya adalah....

Bukan aku yang cakap tetapi mereka ini...ade yang 2 kali uhh!!
Orang-orangnya adahalah
3. Khalidah


Btw aku nak ucap thanks lar ek kat korang haha hope yang laen2 tu bersikap jujor lar ek bile tengok gamba nie hahaha!!


TEE HEE~


0

THE FORGOTTEN

At the end....it just me...

Aku da BIASA da kene macam nie....so tak heran da....aku taw aku memBOSANKAN herp derp herp derp~



0

100th POST!!!

Dear Blog.....

Yeahh mengikut tajuk kat atas
BLOG LABI LABI HANDSOME TELAH BERJAYA MENCAPAI 100 POST!!!!

TERUJA TAK? TERUJA TAK? HAHAHAHA!!!

Put Your Hands Up In The Air...Put Your Hands Up...Put Them Up Put Them Up!!!




walaupun da 2 tahon umor blog nie...baru 100 =.="

TEE HEE~


0

Tak boleh tido.......

Dear blog......

Buat pengetahuan ko aku tulis post kali ni selepas aku tesedar dari tido yang tak beberapa lame masenye....yeahhh!!





So tujuan post ini di postkan adalah untuk bagi tahu AKU TAK BOLEH TIDO!!!
dah beberape arini aku jadi camni...mungkin sebab perkara tuh...ermm SUMTHING MISSING~

 


0

Awesome Youtubers!!!

Dear Blog....

Kali ni aku nak share dengan korang a couple of awesome Vloggers that grab my intention for awhile rite now these are the list of them....

RYAN HIGA / NIGAHIGA


nigahiga channel

0

Changing



Left Side say YES CHANGE Right Side say NO CHANGE

It has been 2 days since then...

0

Troll...What is it actually???

Dear Blog....

Ok enough with the emotional post haha naek benci gak nanti if pengunjung blog ni bace....hari-hari pasal emosi je.... so back to the topic, today i would like to give you guys some information about what is troll.

For those who didn't have any idea about the TROLL that im gonna be talkin about here you would imagine of this TROLL rite?
Duuuuuuh~

You are totally wrong if you have that picture in your head because im not talkin about that TROLL but im gonna talk about this kind of TROLL this guy down here...

Suppp!!

0

Let The Picture Tells You Everything

The greatest pain that comes from love is loving someone you can never have.
0

Dah Bosan.....Bored!!!!

Hmm Dear Blog.....

Sori banyak2 sebab da lame gile...i mean mmg lame gileee tak update....MALAS satu...BUSY satu...dan memacam lagi ar hihi so kat sini aku nak lepaskan rindu aku kat ko wahai blog.....

Actually sebabnye aku post kali ni aku nak gi taw kat ko yang sekarang nie aku tetibe dah jadi depress gile and kali nie problem yg aku hadapi memang aku tak taw lar nak story kat sape lagi...sebab aku rase problem aku kali ni takde orang akan paham...so aku amek keputusan nak cite lar kat ko wahai LABI LABI.....so This how things goes.....

Hmm its first start with this girl that i've known not too long ago....i start get to know her after some event that we both participated....and after that event we have been contacting each other since then...i don't know but since then my heart start to open for her even though i know that she will never be mine but...i don't know, this heart just tell me to don't give up..try and try....even my friend told me that i should at least try it because before this he know that i'm the type of person that easily give up on things that i know from the beginning it could never happen. Because of that, i gather up my courage and took the challenge and this is the result....nothing happen and at the end i'm the only one who is still all alone because she decide to draw a line between us...so that nothing bad will happen in the future in her life (i'll not say what it is  ^_^)..

So after she decided to draw a line between us, i've been thinking hardly how come this sort of things always happen to me, if i recalled back on my past, this kind of things actually quite similar because its all start with i've been a good listener (thats what people called me haha DUHHH~) which means that it start with listening to others problem, give advices, try comforting them, bare when being scold by them so that they can relieve their tension and many more lar. And after that i started to liking them without even thinking...i don't know....it just become a habit to me hahaha just kidding but this is me...actually this is the 3rd one happen to me and the ending is likely the same....its always me who in the end got nothing....s
 


So after thinking for several time hardly....i mean HARDLY!!! i have decided that i will slowly change from a good listener to a person good at ignoring others haha..it is so that i will not ever again face this kind of situation ever again....i'm done here....DONE!!!

So sampai sini je luahan rase aku yang tak seberapa ni kepade anda encik LABI-LABI sorry again for not updating you fer a long long time hehehe i try to change myself to be better..!!!


TEEHEE~


0

Assignment Lagi....



Hmmm Dear Blog....today i decided to post something that i think dah banyak kali da berjaye masok carta topik blog aku ni....actually on last friday was the deadline for Project Management assignment which is i think a FA assignment!! apakah maksud FA??? not Football Association but Fuck Ass hahaha.

By the way bukan lar assignment tu yang nak dikate susah gile "babs B" tapi the lecturer which is to strict with the needs to meet the grading....and this thing aku da agak will happen because time sem 2 aritu aku da kene da....ader gak dekat 20kali repair....then result cap ayam gak aduyai..!!!

Not just that, dengan assignment Project Management ni aku dapat lihat bermacam-macam kerenah manusia yang ade....tapi paling "cibai" skali adalah perangai kedekot....perghhh mende nie aku da kene da actually dengan sorang student nie and budak2 yang lain pn sme da taw yang perangai dye camney but what to do right....kite dapat tengok ramai budak camni especially kalo dye bijak...memang slalo lar.....

So in the end aku hope sem nie aku and the geng can manage these things wisely so that we can maintain our CGPA again this semester....and aku kat sini nak gi taw ar....aku tak kutok mane2 individu or lecturer but this is just my opinion and what i think about things....its not a bad things right???

Till then...wish me luck ^^






0

laptop ICU


Dear blog...sori to all sebab tak dapat nak update blog ni....seperti yg sedia maklum kat facebook aku yang skarang ni LAPPY kesayangan aku masok spital....huh tak taw masalah ape...dgr katenye graphic card....so kene tunggu lar khamis or rabu nie utk dpt result diagnosis dye...hope everything went well...!! miss you my love...da 2 3 ari da tak dpt spent time besama....kalo tak sebelum ni 90% of my daily life is with her....auuuwww~ tak taw ar dapat betahan lagi or tak.....OTTOKEH OTTOKEH!!!! pape pown dapat gak aku gi taw kat sini ye yang aku takkan dpat on9 sekerap dulu dalam beberape ari ni sbbkan problem nie...hope korang faham......

btw ni pn pinjam laptop orang...THANKS to DM n Lan sbb bagi pinjam laptop..!! sayang korang..!!!


0

[DELAYED] MJU Jan-Jun 2011 + Activities With the OC's

--------MJU JAN_JUN 2011--------
Hye guys, as the title stated above...post nie sepatotnyer aku tulis awal2 bulan 1 aritu but....disbbkan 
BUSY + MALAS tuh yang tak keluar2 sampat lar sekarang...so berbalik kepada tajuk...kalau korang semua setia dengan blog aku nie...korang mesti tau rite yang untuk semester ni aku diberikan tugas sebagai ketua dalam BIRO PERALATAN and THANK GOD aku dapat menjalankan tugas dengan da'bomb!! (walaupun dibelakang tabir)..and THANK GOD gak aku dapat budak2 yang gempak bawah aku so senang gile lar nak buat keje 'ye dok?'...
0

Injection Of LabiLabi Element....

Tadaaa..... aku da siap da...kowt~ pembaharuan blog aku....hmmm so aku dah suntikkan elemen2 labi2 dalam blog aku supaye kene dengan tajoknye betol x?? hehe mane aku dapat inspirasi??? hihi jangan tanye....byk aku cedok!!! bukan tiru....just amek inspirasi je ok....!! btw hope korang suke lar pembaharuan blog aku....and in the future...kalaw aku rajin...aku akan upgrade little by little lar blog aku nie ok??? and tak lupe...aku dalam proses nak tukar care aku posting....hope aku dpt lakukan...kalau korang tak suke nak buat cane kan?? hehehe~ btw expect more from meee~



TEEHEE~






0

Under Construction.....

Hey guys longtime no see

Lame gile kan aku tak update aku pnye blog....hmm biasa lar awal2 sem agak bz and of course malas menjadi salah satu punca aku tak update blog nie....
By the way back to the topic...under construction....hmm actually lepas aku jump..skipping...flying kat orang lain pnye blog and memacam da aku tgk....then dari situ aku rase cam nak upgrade je blog aku nie...

But it is all depend to mood and kemampuan aku lar kan....tgk lar malas ke tak...pade peminat setia blog aku (ade ker?) insyallah blog ni akan di update sikit demi sedikit....tak janji lar dalam mase terdekat nie... ^^
 
Copyright © LaBi^LaBi^HanDSoMe