Cerita Pulang Ke Tanah Air 2

Hye guys.....

ermm sori sbb tak update....bukan malas but tak larat....bley plak ngah happy2 dapat balik...tetibe demam huh...mmg tak best....

So aritu aku cerita smpai mane ek....ermmm gi tengok kucing besar rimau kan....ermm btw aku tak dpt pn tgk...sbb time aku pegi tu orang tu da simpan...dpt tgk anak dye je bak kater member aku...kecewa kat situ....

Then kitorang pn blah camtuh je gi plak beli tiket aku nak balik....yang lagi best nyer...bas yg aku nk sme da abes huh....mmg balik kali nie takde luck...sme tak menjadi je....so daripade ley turon kat kajang...tepakse turon kat pekeliling....huh jaoh2..!!!

Mende tak best nie still continue even aku dah nak balek sane....bas buat problem....bayangkan baru keluar dari platform da behenti...alasannye ader pakcik nak buang air..so terbantut lar perjalanan kitorang and brader sblh aku da bising2 lambat....so biler da settle bas aku pn behenti lagi kat petrol station near UMP adoi....dalam hati aku ckp "isi minyak plak dah" and dengan kesempatan ni....ramai penumpang turon utk shopping makanan and buang air wat so ever (temasok aku ^^) agak lame gak ar...dah abes isi minyak pn still ade makhluk tak naek bas lg....huh menyirap jer....then mcm biase semua bas akan behenti after 1-2 hours perjalanan...and bas aku decide behenti kat Lanchang...kat situ takde pape lar....yang best gile barbies nyer....dah sampai KL dah kowt...still ade lar brader?(tak pasti jantina) mintak drive behenti kat petrol station sbb nk buang air...bley plak....dah lar time tu da maghrib..menyirap je aku jalan kat kl da lar tgh jem....lagi menyirap....lepas pade tu bas aku pn troskan pejalanan ke pekililing and dlm on da way gi sane ade perkare burok berlaku....sedap2 bas aku amek LAP...tetibe kat dlm bas tu hujan beg...beg yg kitorang letak kat atas kepale tu jatuh....termasok LAPTOP AKU!!!!! seb baek lar tak rosak...huh nk menanges aku atas bas tuh...tahan je...!! BTW lupe nak gi taw...bas yang aku amek nie adalah bas
UTAMA EKSPRESS!!!

So bile da smpai aku pn amek lar lrt menuju ke bandar tasik selatan...agak jaoh gak perjalanan....bile da smpai....aku kene plak amek KTM utk ke kajang...yang nie yang saket nyer....lepas aku turon dari lrt cepat2 aku call dak umah aku MIE mintak tolong amek aku kat KTM Kajang...bile aku da bli tiket sme..train pn smpai...cam senang ati ar...takde lar bad luck sgt...tapi senang ati tu tak lame ar...tgk2 train penoh cam sardin....bapak ar...belari2 aku nak naek...tapi tak dpt...so terlepas lar kat situ...sejam gak ar...nk tunggu next train....waddahell kan....tension aku...sblm next train aku smpai...2-3 biji gak ar train dari opposite lalu...lagi waddahell menyirap aku.....

So bile da smpai kajang aku pn balek ar...and sebab kesian kat member aku tu da tunggu sejam...aku blanje lar dye KFC jom jimat haha jimat sket...memandangkan aku takde duit...then slamat lar smpai kat uma...and for your information...smpai je sini...demam aku maken terok...till today...still tak baek lagi T_T ahhhdoi assignment byk nak kene buat nie...doakan aku baek cepat kayh.....chiaaawww!!

p/s: pengajarannye...jangan balek dalam keadaan kelam kabut mcm aku...kompem ade mende tak kene T_T

2 ekor Labi Labi:

babyHoney said...

get well soon ~
musim demam niyh !

Share^Rough said...

haha thanks rohaimy wifey..!! ahahha~

Post a Comment

 
Copyright © LaBi^LaBi^HanDSoMe