Convocation (warning panjang berjela and bercelaru)


Dear Blog,

Rasenye da lame gile kot tak update hehehe ok no need to introduce the topic as you can see above...so hari ni nak cakap pasal convocation and aku just nak ucapkan TAHNIAH MUHAMAD SYARAFUDDIN HILMI BIN ISMAIL sebab akhirnya da grad and konvokesyen (30 Oktober 2012) pun da lepas bagi program Higher National Diploma In Computing Software Development....3 tahun setengah beb....akhirnye tamat sudah secare officialnya aku di KPM Beranang....Melahirkan Warga Cemerlang....haha merepek da....and not to forget tahniah juga pada budak2 batch aku Jul-Dis 2008 yg juga same2 dapat habiskan study kite kat situ....entah la aku pn tak taw nak tulis ape sebenarnya...dalam kepale ni kalo ade USB port nak je aku cocok ke laptop aku nie then transfer je ape aku nak ke dlm laptop nie haaa...

Ok i will start with the Malam Pra-Graduan iaitu Dinner terakhir yang KPMB boleh berikan kepada kami yang telah pn habis belajar disitu...so malam tu just like malam MAKA but upgraded version punya...cm MAKA kalo bising sket lecturer marah semua...tapi kali ni diorang cam bagi pelepasan plak hehehe maklum la kitorang da abes da and lame tak jumpe...so there is no reason for us to diam bak kayu balak kat kerusi tu kan?? hehe and that night pihak kolej juga telah memberi penghormatan mereka terakhir kepada kami dengan beberapa ucapan, makan dan juga beberapa anugerah....and there goes that night...

So hari kemuncaknya dah tiba...and pagi tu aku datang lambat and smpai2 je kat hall orang pertama yang tegur aku igtkan kakak aku rupe2nya puan kesayangan kitorang PUAN LIA haha da rase cam dalam kelas da...tu la sape suroh lambat...and lepas da daftar sme second round plak kene marah tapi kali ni ngan kakak aku sbb lambat datang hahaha and after that belari aku ke tingkat atas and naek2 dapat lar aku tgk semua graduan yg pakai jubah same dgn aku and aku pn terus lar mencari dimana port2 K59 nie berada and bile nampak je tros aku pegi and ape lagi "Roy tolong pakaikan aku jubah nie" haha and memule aku igtkan aku je lambat rupenye ramai lagi yg baru datang...and skip the story kami pn masok lar dalam hall...serious rase nervous and bangga gile sbb that day is my day, your day....no....our day!! and so after we sing the song and beberapa ucapan dibuat and cam biasa time ucapan je ade la yg membuta haha itu mmg ubat paling berkesan pada sesiapa yg susah nak tido hehe...and here comes the part yg aku nantikan dari sebelum konvo dlo...mende nie mmg bile first aku dpt taw teros aku hebohkan haha iaitu Montaj majlis konvo...haha sebenarnya mende2 laen dalam video tu aku tak kesah sangat satu je aku kesah....muke MIE ade dalam tu hahaha...ehh blom lagi jap2...time video tu yg bestnye semua KPM akan bersorak bile kolej diorang kuar dalam video haha kitorang pn ape lagi...mmg taknak kalah ar...mmg nak lawan ar...mane bley tak lawan hahaha and lastly aku rase bangga gile and puas hati bile sahabat aku merangkap budak rumah aku MIE muncul kat screen besar tu...memang kitorang bersorak gile bila nampak...and kat situ aku da berkata dalam hati "wey korang semua tengok tu...kawan aku tu...budak rumah aku tu...da pegi UK kot study....korang ade???" haha sampai camtu skali...sbb tu lar awal2 dlo aku siap tanye2 mie lagi dye da rakam blom video...sbbkan nie ar...aku nak orang laen tau yg aku ade member yg aku rapat da smpai da ke UK utk study...hmmm pada mulenye aku just tersenyum bangga tengok video tu...but and then tetibe aku terpandang muke Apis and aku tgk mata dia da bergenang...aku tanye la kenapa and ini jawapan dye "aku sebak wey tgk Mie tadi" aku tanye lar kenape and jawapan die lebih kurang camni "sedih wey Mie takde ngan kite and pada mase same aku bangga aku ade kawan yg da pegi UK" and time tu aku pn rase mende yg same...and perasaan nie berjaya kami kongsikan satu row....aniq, aku, lan, syuk and roy....pada mulenye kitorang just gelakkan apis je but as the time goes by semua menanges and at the same time lan tros BBM mie suroh dye kol....and bile mie kol je first ayat dye yg lan gitaw aku "AWAT?!" (ade kisah disebalik dialog tu hehe) but the conversation goes by with tears and cries....mie ko tanye la lan...aku mmg kaver je muke aku kat kerusi lan tu...and bile phone tu lepas kat aku....aku just bley cakap "Weyh mie apahal wey muke ko ade dalam video....sedey ko takde wey......." and aku da tak dpt da nak sambong time tu....sebab aku tak dpt kawal perasaan aku...tapi mie ko patot bangga sbb kitorang menanges sbb happy + bangge atas diri ko...bukan senang budak rumah ko nk menanges sbb ko wey...biasa marah2 je haha...tapi tu lar kisah kami sebelum naek ke pentas...orang laen happy2 je tapi kami...dengan muke selekehnye sbb baru lepas menanges...serious mie kitorang menanges sambil ketawa weyh...ko pikir la ape maksud dye...and after that tragedy...giliran kami pula untuk naek ke pentas...and time tu lar DM dalam diam menyelit masok untuk join kami...haha nak tau kenape DM baru kuar dalam cte nie haha itu disebabkan oleh beliau yg lambatnye datang utk berkonvo dan tertinggal songkok dalam kete aku hahaha mane datang halanye DM ko nak ambik balek...tak pasal2 pinjam songkok orang haha..and there we goes...sorang2 melintasi stage tersebut dengan gaya masing2 and Alhamdulillah aku, roy, syuk tersenarai didalam penerima Anugerah Kecemerlangan Mara or in bahasa inggerisnya Mara Outstanding Performance Award (MOPA) which kitorang nie da lame idamkan and lagi skali kami naek ke atas pentas and aku rase sangat bersyukur kerana diberi anugerah itu and dak2 KPM Beranang mmg terbaek especially Apis, Lan, DM semua...aku dengar wey suara korang time aku naek tu huhu thanks!! And so lepas habisnya majlis tu kami berempat nie terpisah la dengan yang laen disebabkan sesi bergambar and turun2 je dari hall tu mmg ramai gile orang kat situ haha....so there we goes...sesi bergambar, memberi hadiah telah berlangsung...thanks pada My Sister yg datang ke Konvo and also thanks pada My Sweetheart yg also datang....so itu saje lar kisah di hari Konvokesyen aku...


Hehehe ok jom divide ucapan kepada beberapa group...

Kongsi 59@K59 (Pengasas)
Hehe wey korang...akhirnye dapat gak kite konvo skali an?? walawpun kekurangan sorg (Mie) (and DM pn same geli nak gak tambah qouta) tapi bagi aku kite complete 9 orang sbb Mie ko sentiasa ada dalam hati kitorang and tambah plak muka ko mmg ade pn kat dalam hall tu hehe...hmmm rase baru je semalam kan kite buat last meeting budak2 rumah K59....memule kitorang mane yg habis dlo nie risau je yg mane tinggal tu (Lan, Aniq, Apis) tak dpt grad skali ngan kitorang tetapi Allah S.W.T Maha Adil dan Maha Pengasih....Dapat gak kitorang grad, konvo and pakai jubah sama2 seperti yang dijanjikan...and walawpun nampak cam biasa2 tapi aku bangga la ngan kite...dok rumah skali, susah senang sekali, gila2 sekali, amek kos sekali, makan sekali and last2 konvo skali wey!!!! and kat sini aku bangga ngan Lan, Apis ngan Aniq...diorang dapat tepati janji diorang dgn kami yg habis dlo iaitu Konvo skali...sbnrnye malam tu time meeting aku yakin bile sorg2 dari kami request untuk konvo skali dan memberi keyakinan pada korang and kat situ aku percaya korang boleh buat...and there you go dengan usaha keras korang...dapat gak Konvo skali....and pada yang laen tu (DM, roy, azri, mie, syuk) tahniah gak buat korang akhirnye dapat gak kite tgk and rasai titik peluh kite selame 3tahun setgh and lebih spesifik 2 tahun kite duduk bersama, muntah bersama, and tidur pastu jari terbakar kene bara rokok haha....memang lawak bile pikirkan hahaha semua nie kite da story2 time malam sebelum raptai tu haha aku roy apis lan...haha mmg pagi baru tido an an an.....and lastly aku just nak ucapkan lagi skali tahniah pada korang and pada diri aku sendiri sebab da berjaya abiskan and pasnie aku doakan korang akan berjaya dikemudian hari kelak dengan kerjaya masing2 and family masing and aku hope dapat lagi kite berjumpe macam dlo2 gi breakfast skali...menjala ikan skali...mandi air panas skali...naek moto time hujan skali hahaha best2...aishh bile nak abes nie hahaha....that's all...TAHNIAH!!

Budak Kelas (Rain, Feez, Ajue and Sheqa)
Haha tahniah gak buat korang...geng2 yang dari sem 2 smpai lar abes ngan kitorang je hahahaha pengikut setia merangkap semi-ahli kongsi59 rain haha beliau lar yg same2 bersusah payah buat assignment dgn kitorang haha join sekaki buat assignment kat rumah kitorang...and thanks bro sbb byk tolong aku time nak buat website...ko mmg pakar lar bab design and develop website...~2 thumbs up for you bro~....and tak lupe gak pada ajue feez and sheqa yg byk membantu aku dan yg laen2 buat assignment korang lar byk bagi sources haha memandangkan kitorang satu rumah nie jenis malas sket nak melawat kolej utk amik or mintak source2 assignment haha thanks sbb byk tlg untuk siapkan assignment kitorang...and lastly TAHNIAH korang!!

Others
Tahniah juga aku nak ucapkan pada korang...Que, Nabil, Ecah Anjak, Ton Skeleton, Ika Anjak, Shakir, Jas, Awang, Azim, Lah, Slay, Fana, Rina, Asma, Maisarah Rahman, Faiz, semua HND batch Jul-Dis 08 and Family2 Oc...kerana sudah tamat secara officialnya di KPMB...btw sory aku tak dpt nak listkan semua...kang makin panjang plak entri yg sememangnye da panjang nie hahaha



Sekian....




3 ekor Labi Labi:

biNtang said...

okay, walaupun xdk nama aku, sedey gak baca blog neh. take care bro! :') anyway, congrats! for ur convocation and awards

Sally Samsaiman said...

dah agak dah...mesti ade statement syifa' ni...haihh la pnjang...camne hang bole lupa adik tiri hang ni??

nway, congrates bro :)

Lolita's said...

panjangg!! gonna miss our days in KPMB.. :,)

Post a Comment

 
Copyright © LaBi^LaBi^HanDSoMe