3

MENYESAL!!!

aku just nak cakap aku MENYESAL kenal dengan ko....ko da byk giler saketkan ati aku dalam diam..!!!!! aku da taktaw nak buat aku aku BENCI ko!!


0

What A Heavy Day

Tarikh: 11 september 2009
Masa: 12p.m. ~ 1a.m.
Tempat: MARA headquarters, sg wang, jalan raya, metro point, KFC Kajang, Downtown Jr. Kajang
Mood: Tired, Irritate, Trauma!!

Huh even though da leteyh giler rite now...tapi aku still gak nak tulis blog neyh...tataw knape hehe mungkin sbb byk giler things happen today....

Its all start with afta clazz..12p.m. sharp aku ngan azri plan nak ke headquarters MARA utk settlekan prob dyer with subject.

Then afta da settle sme aku ngan azri decide nak lepak2 kt sini:

utk shopping2 baju lil bit hehe of coz shopping raye...tapi x byk ar dpt...!!!

Then afta da senang ati dpt things yg dikehendaki ktorg pn nk balek ar...then tetibe tgk kat luar...its raining...heavy duty punyer raining...then azri mencadang kan "apa kata kite beli baju hujan pakai buang nak?"(bukan lampin pakai buang yerk), erm yang aku taw jual "menatang" tuh kat 7-e jer, then aku berkate "jom gi 7-e kat TS sbb kt sg. wang cm xde je 7-e".

Then gedebuk gedebak...ktorng teroskan pejalanan...then otw nk balek tuh...wakeletung...tak pasal2 ngan hepi nyer tanpa diganggu org laen mahupn buat slah...aku terjatuh dari motor sbb licin...slow motion gak ar jatoh nyer sbb aku bawak bpak slow hahaha tataw cane leyh jatoh aduyai....

neyh ha hasil nyer:
=(motor boat yg aku bawak...bapak berat)=

=(azri trauma akibat jatuh...)=

=(buat2 cedera, baru lar nmpak kool haha fuck giler)=

Ngah2 tunggu encik DM tiba yg membawa pakaian utk azri, then tetibe HP ku bergetar, tgk got sms from dak2 yg da lame tunggu di KFC utk berbuke bersame (mmg da plan). Lepas da siap sme... time da berbuke tibe....

=(Nyum3 shedapnyer hehehe hepi2)=

Da mkan2 sme aku decide na banjer lar dak2 neyh gi karok hehe saje release tension..ramai yg nk tpi ade gak yg x stuju...so x jadi lar...sbb ader 2 org yg agak pening2 lalat...so we all juz decide to lepakkins our self kat situ....gi downtown jr. kajang nk shopping2 sket lagi...

=(aku ngan dm teruja tgk mende alah ape tah...yg aku taw peter cech pakai hehe)=

=(kt situ gak dh jd tmpt aku menemui jodoh...sopan giler an awek yg aku baru kenal neyh)=

Then snap2 picture dpan KFC

=(hanye gambar neyh yg ok sket...yg laen penoh dgn ketaksuban haha)=

Then ktorng da tataw na buat pe...so gi habeskan token pool yg tertinggal then plan nk gi shisha...tapi tmpt sme tutop...so terbatal lar suda sme program...(kempunan aku)

So kitorang balek lar then kini aku kt laptop neyh ngah tulis blog neyh....

so aku akhiri ngan pixcha yg agak teruja dan diminati oleh setiap kaum wanita di luar sane...!!
1

Barking!!!


Hmm korang mesty tertanya2 kan? sbb ape gmbar kucing...eh x anjing Koo Chi Koo Chi Haw neyh buat ape kat blog aku...??


Haa ini disebabkan anjing dye neyh mengingatkan aku tentang satu perangai manusia sekarang yg hampir menyerupai anjing Koo Chi Koo Chi Haw yg sdang menyalak neyh hehe!!


Apa aku maksudkan neyh lar kan aku pelik tengok org skarang neyh...terlalu bermegah dgn ape yg mereka ade...dan juge terlalu "selok" dgn Kekuatan.Kekayaan.Kepandaian.Kegangsteran.Marksman Sasaranku hehe


Korang taw tak...apabile aku berhadapan dgn org camneyh didlm hotak aku hanya penoh dgn illusi @ gambaran seperti gambar anjing Koo Chi Koo Chi Haw yg sedang menyalak diatas tu...kenape?? haa itu disbbkan aku berpendapat..manusia camneyh hnye bermegah2 dan "selok" kerane mereke inginkan perhatian, walapn ape yg dibuat itu hnye lar perkare yg biasa dan tak bersesuaian ngan dye selain itu juge mereke ini kurang perhatian...mahu diri mereka camne nak ckp bak kate anjing tu mahu disanjung tinggi oleh orang sekeliling....same lar seperti ape yg sedang dibuat oleh anjing Koo Chi Koo Chi Haw diatas tu menyalak kerane hendak dibelai, ingin perhatian, ingin disanjung tinggi.....


Aku tak tujukan post ni pade sesape...tapi dizaman skarang aku da jmpe byk org camneyh iaitu suke Mencari Publisiti Murahan (MenCaPub)


So disini aku ingin mintak maaf awal2 kerana terkasar bahasa dan juge aku cube merubah diri spaya jaohkan diri dari buat mende2 camneyh....so akhir kate orang2 camneyh same lar perlakuan mereka dgn ANJING YANG SEDANG MENYALAK
0

Kelas Habes Awal

Masa: 12.00pm
Date: 09/09/2009
Hari: Rabu

Woahh mmg betol ure2 yg mengatakan bahawa tarikh arineyh lucky giler hehehe...!!

ini sme disebabkan oleh hari neyh satu je kelas aku hahaha!! 1 jam jer... best giler...!!

dah lar kelas stat kol 11....then habes camtuh jerk wahaha.!!!

boleyh sambong tido hehehe..!!

okay lar until then..!!!


Adios
0

Mereka Part 2 (The Friend)

Hurmm bertemu kembali lepas beberape jam aku amek mase utk bbke...beradu jap kat tilam...then bgn balek...hehehe!! hmm kat sini aku na smbung balek lar

Mereka Part 2 (The Friend)
=(Perhatian kedudukan yang mane dlo tak penting yer takde makne...)=

The Coraggiosofrom left =(syaraf, azree(mon), hakim(kiting), ixxad emir, fidzree(puppy@cokelat), red)

Hmm Coraggioso?? apa itu coraggioso??? haa itu name group aku zaman skula dlo hehehe maksud name tu jangan ditanye nama ni telah dipelopori oleh Nurul Syafiqah atas dasar name kami yg digabung dalam bahase ape tah zimbabwe
kot hehehe..!!Dan diorang neyh ar yang antara mmber ketat2 aku zaman skulah...tapi skarang sme sebok ngan haluan maseng kan...so kureng sket ar kontek...biasa ar everybody change rite??? by the way these ar the member:

Azree(Mon)

Neyh salah sorang ahli group aku yang bermuke baby face? what da...dye neyh sgt ske bola...ckp pasal bola..dye la nombor satu...and sangat ske warne Oren?? aku pn tataw nape...apa yang buat di ghairah about oren aku pn tataw..!! btw dye neyh ok ar...antare member yang tak byk prob and skarang study kat Insitut Kemahiran Mara (IKM) Pekan amek automotif...walawpn kat skula amek science sport....takde rezeki kowt.. hehe.!!

Hakim(Kiting)


Haa budak neyh dlo merupakan seorang class rep kitorang yang paling x bertawliah( bak kate yong sau peng) la hahaha class rep paling rock ar...and juga member yang happy go laki...kalo ngan member2 x pena berkire beb...betol tak hahaha..!! dye skarang study kat UITM Jengka, Pahang amek course bisnes rasenyer....and orang yg paling aku slalo jumpe antara dak2 group aku 2 orang neyh ar...sbb dekat hahaha

Ixxad Emir

Haaa budak neyh lagi takleh blah...dudok tak habes2 pinda2 memule pas spm pinda shah alam...then lagi gempak tros pinda Sabahan hahahaha takleh blah...seb baek ar dier blaja kat semenanjung...kat UITM Penang hahaha aku lpe ar dye amek kos ape....sbb jarang contact ngan dye....disbbkan dye terlalu bz giler babuntutayamgorengmc.D...tambah plak da ader awek baru kan hahaha..!! tipon sket jer slalo tak sempat cakap 10 patah da letak sbb awek tipon hahaha...!! member aku sorang neyh adalah sorang yg agak mental tak fit....so sesape maen futsal ngan dye jage2 ar..kalo buat dimarah ibaratkan korank carik pasal ngan Kete Kebal yang akan langgar korang hahaha!! btw aku ngan dye plan nak bwat reunion gi Genting ramai2 tapi smpai skarang tak lepas gak..!! aduyaii!!!


Fidzree (Puppy@Cokelat)

Haaa yang ketige neyh salah sorang dari group member aku yang ramai peminat...dan juga antara member yang paling kuat "mechok" pada zaman dulu...seb baek skarang da agak ok da hehehe!! zaman2 skulah dlo dye ar paling byk tolong aku time aku ader prob terutama ngan ex aku....mmg dye paling byk ar tolong!! byk gak terhutang budi hehe...dye ar antara bestie aku yang terbestie haha..!! So start dari zaman first aku masok kolej aku kene pandai settle masalah sendiri ar...takleh nk bergantung pade orang sgt kan??and by the way skarang da cam x slalo ar contact sbb maklum lar aku sebok ngan study dye sebok ngan keje walawpn tempat kitorang dekat=(puchong-kajang)=...keje ape?? keje mekanik kat Perodua...kenape awal sgt??? hmm sbb sblom neyh dye amek perintis Perodua so dlm 3 blan i think dye da stat keje....kire ok ar tu memandangkan skarang susa dpt keje....tambah plak dye buat bisnes skarang...konpem duit berkepuk2....(pape pn aku doakan bisnes ko berjaye n sukses dlm hidop)

Red

Hurmm yang sorang lagi....dye agak giler cristiano ronaldo....agak feymes ar dgn wanita2 diluar sane...dier neyh quite ok lar...dudok sebelah aku dlo time form4 and 5...and quite bijak lar maser skulah dlo tapi tataw cane result SPM kiok sket...takde rezeki kowt...dye dlo keje skali ngan aku time pas SPM kat Y2K sports hehehe and stat dari situ ar memacam happen between dye ngan aku and group2 member laen....salah faham yang tahap gaban...tahap leyh wat gado hehe..!!! tataw ar cane ley jadi camneyh...ermm btw skarang da neutral da...cme da lame tak kontek...dier skarang study kat UniKL amek Networking..hope ko sukse Bro..!!

The Hommies
Tarmizi(Mamak) & Eddy

Haaa 2 org makhluk neyh ar slalo aku lepak biler balek Kuantan hahaha!! sorang buat praktikal sorang lagi keje kat kedai berger...elok sgt ar tuh..!! kalo lapa gi makan berger hehehe..!!

Capix, Shawn and Hapis(anok Nuor)

Neyh 3 Orang Neyh geng x cukop umor lagi haha baru taon neyh amek SPM papehal gudluck ar

Monopose [Pejo,Amer,Amin]
Haha neyh lar geng2 rock star tempat aku hehe tige2 yang kenal dlm band tu sme gile hahaha.!!

ArifNeyh sorang lagi antara bestie aku ar....dari tadika lagi kot aku kenal dye....byk ar time2 aku lepak ngan dye...dye ngan aku persamaan dedue gamers sejati hahaha!! tapi skarang aku lar agak kureng sket... da malas na maen hahaha!! skang dyer kat UITM Sg Petani, amek Teknologi Maklumat

=(Pade yang lelaen sori ar aku x masokkan...byk sgt doe hehehe)=

The Worker (Multibrand)
Manesh & Saravanan

The 2 indians who workin with me....this 2 indians antara orang yang terbaek lar aku pena jm
pe First Manesh..firstly aku jmpe i tot dye bapak org...rupenye2 1 thn tue dari aku hehe dye agak lembut sket..but aku tak kesah..janji baek..dye bley communicate in 4 languange malay,tamil,chinese,english gempak x?? cukop package N Saravanan...like a brother to me..baek giler ar siap blanje aku lagi maser SPM sbb aku dpt 3A =.=" blanje KFC tu makan kat store blakang hahaha thanks Bro!!

Hazur & Syam Pendek & Along & Hafiz & Yoyo & Eiman

neyh Enam makhluk yang same2 keje ngan aku diorang byk ar tunjuk ajar aku camne nk hidop...and dye tunjuk aku cmner nk survive dlm hidop...aku da anggap diorang cam abg aku sendiri hehee..!! btw 3 neyh sume paler giler hahaha siryes shit havoc doe hehe..!!

Kak Ema

Hehe tak lpe gak pade akak ema sorang neyh...x byk sgt memories aku ngan dye sbb dyer
masok lmbat then behenti pn skali ngan aku haha...sbb ape behenti?? hanya antara kami jer taw orait??

The Special

Dina DiyanaHehe aku saje je asingkan dye dari The Hommies, The Worker...aku buat special sket kat sorg neyh.. sbb dye antara first bestie Gurl yang aku ade and dye paham aku...hm aku kenal dye sejak skewl rendah lagi then biler skewl menengah aku skewl same ngan dye and biler masok form 5 aku kelas same ngan dye and biler lepas SPM aku keje tmpt pn same ngan dye hahaha mcm ade jodoh lar plak hahaha!! tapi aku stat baek gile2 ngan dye mase b'keje ar...byk gile ar kitorang share and best giler ar lepak ngan dye...dye agak happening ar and kalo da gelak perghh tataw nak ckp pe mmg gempak hahaha..!! skarang dye nga amek Form 6 kat SABS hehe ujung taon neyh nak STPM papehal aku nk wish kat ko gudluck ar 4 exam kayh??!!

Aiin ShahriNeyh 2nd bestie gurl aku...camne aku kenal dye...maser tu kat belwin i think tusyen skali ngan dye...dye dak Panglima maser tuh hehehe..!! dye neyh agak baek ar mmg baek...papehal prob je ko leh gi taw dye...konpem settle hahaha tapi kenkadang ape yg aku tgk dye agak garang giler ar biler marah..Btw dye skarang study kat UKM bangi..kire dekat nak mampos ngan kolej aku haha!! sekentot pn leh smpai ^^..Hmm skarang cam kurang sket da kontek dye..dlo ader gak callin2 but mungkin sme da sebok ngan haluan masing2 rite? so susa sket ar...skang pn kalo kontek through YM or Faceboob lar hehe..btw dier neyh sngat2 lar hensem...so apa tunggu lagi haha type on HENSEM dan hantarkan ke 32999

The KPMB (Current Life)

So disini aku akan tamatkan post ni dgn life aku skarang bersame member2 di KPMB...disini aku agak happy gak ar memandangkan jaoh dari uma and bebas sket...kat sini aku dpt blaja ngan lebey mendalam about life.... sori ar sbb aku x cter sal korang sorang2 mungkin lepas abes blaja baru aku tulis orait?? aku juz listkan name korang yang skarang neyh jadi member2 ketat aku kat sini orait??

=( Azri, Roy, Syuk, Mie, Rein, DM, Lah, Lan, Aniq, Anep, Ejat Rambo, Syapiq, Hapis, Slay, Nas, Abe, Lerm(nasi lerm), Apek, Ajue, Feez, Ecah, Sheqa )=

p/s: sori lar kalo name korang takde...byk sgt malas nak letak doe...!!


p/s 2: pade sesape yg aku letak gamba haha sori sbb curik tanpa pengetahuan hehehe!!


0

Mereka Part 1 (The Family)

Woah rajin nyer....sehari 3 post... hehe disini hurm aku na amek peluang ar nk buat penghargaan keatas mereka2 yang da byk berjasa...sape mereke??? haaa yang tu kite tak taw tuh hehehe..!! btw dibawah neyh aku listkan!!

Parent
Haaa sori x jmpe gamba mereke berdue...haa korang nmpak kan yang boolat2 tuh...haa yang kene booolat tu of coz lar 2 org parent aku.....yang lucky-lucky tu of coz bapak aku iaitu Pak Mail(ngeh3) dan juge wanita yang mulia itu merupakan mak aku....Cikgu Besa Normah(ngoh3) diorang neyh of coz lar korunk pn taw parent...biase ar da byk giler berkorban utk anak2nye yg tercinta...terutama pada si hensem INI uhuk3.....so mereka lar yang first paling aku Respek.Hormat.Mesra.Cepat.Betul...Marksman SasaranKu hehe

Siblings
Haa ok kite lpekan saje mamat hensem yang sebelah kanan tu...skarang kite tumpukan pada 2 orang makhluk yang berade di sblah kiri dan juga berdiri dibelakang...
Yang lelucky tu of coz abg aku yang Sulong..Fahmi namenyer....hurmmm anda tgk keadaan fizikalnya dlm gambar agak terlebey cumil rite?? tapi sebenarnye pada hakikat...dye agak kurus diwaktu dlo and 90% mengatakan dye brubah sbb putus cinta...hurmm!! camtu plak...ermm dye neyh agak cam ske bwat hal sendiri so mende2 private dye aku kurang tahu and profession dye skarang sebagai guru+photographer+bisnesman=gutogranesman??? erkk lebey kurang ar...haa tambahan dyer juga seorang computer expert (aku sje letak yg neyh asing sbb tataw nak bagi name ape hehehe)

Cukup pasal abg aku kiter berpaling tadah pula pa
da kakak ku yg dibelakang....haa name beliau adalah asyura..hurmm dye neyh agak sporting ngan aku and the whole family...and kenkadang ley jadi grumpy gile...itu yg kenkadang bahaye hehehe but ovarall okeyh lar...btw kakak aku neyh lar yg paling rapat ar ngan aku antara family aku hehe..!! slalo blanje mkan+tgk wayang+baju..this and that memcm ar...and profession nyer juga adalah sebagai guru di skulah org asli.....wuu sme jadi cikgu...ikot jejak langkah mak aku...adeyh sape lar nak ikot ayah aku...mungkin aku kot...!! hehehe..!! and disini aku na amek kesempatan...memandangkan baru2 neyh dtg lagi seorang?? kedalam family kami...ni sme angkara sis aku lar haish....

yang aku maksudkan seorang tadi tu adalah beliau dibawa
h....Haaa ini lar yang aku maksudkan...kucing yang bernama Hyori yang baru dibelinye dikedai haiwan Koo Chi Koo Chi Haw...kenape Hyori?? haa itu lah name yang diberi oleh sis aku yang terlalu terikut2 ngan artis korea iaitu Hyori Lee....agak cun gak lar hahaha.!! aku pn tktaw dye da dpt lesen blom nak gne name artis tuh..!! but this cat lar da bawak sedikit keceriaan didalam ruma aku yg kurang ceria akibat tiada AJK Keceriaan yang bertugas hahaha...

Jadi itulah serba sedikit mengenai Mereka Part 1 (The Family) hehe hope serba sedikit dpt lar kenal2 mereka rite?? Mereka semua agak sporting lar terutama the Siblings...tengok gamba da taw rite??

HAHA so kite akan kembali lagi dgn episode 2 iaitu Mereka Part 2 (The Friends)...



0

TERUJA

Hmm adeyh lambatnyer berbuke...hurmm bosan2 neyh aku gode2 lar mespes,faceboob and tak lpe juge virtualfriends yang suda lame x aku godeh.. hurmm then tetibe aku terjumpe satu article yang pena aku post dlo hmmm agak TERUJE gak ar biler dikenang kembali article tuh hehe

article tersebut berbunyik...:10th grade

As I sat there in English class, I stared at the girl next to me. She was my so called "best friend". I stared at her long, silky hair, and wished she was mine. But she didn't notice me like that, and I knew it. After class, she walked up to me and asked me for the notes she had missed the day before and handed them to her. She said "thanks" and gave me a kiss on the cheek. I wanted to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.


11th grade

The phone rang. On the other end, it was her. She was in tears, mumbling on and on about how her love had broke her heart. She asked me to come over because she didn't want to be alone, so I did. As I sat next to her on the sofa, I stared at her soft eyes, wishing she w as mine. After 2 hours, one Drew Barrymore movie, and three bags of chips, she decided to go to sleep. She looked at me, said "thanks" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.
Senior year

The day before prom she walked to my locker. "My date is sick" she said; he's not going to go well, I didn't have a date, and in 7th grade, we made a promise that if neither of us had dates, we would go together just as "best friends". So we did. Prom night, after everything was over, I was standing at her front door step! I stared at her as she smiled at me and stared at me with her crystal eyes. I want her to be mine, but she isn't think of me like that, and I know it. Then she said "I had the best time, thanks!" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just t o o shy, and I don't know why.

Graduation Day

A day passed, then a week, then a month. Before I could blink, it was graduation day. I watched as her perfect body floated like an angel up on stage to get her diploma. I wanted her to be mine, but she didn't notice me like that, and I knew it. Before everyone went home, she came to me in her smock and hat, and cried as I hugged her. Then she lifted her head from my shoulder and said, "you're my best friend, thanks" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.


A Few Years Later

Now I sit in the pews of the church. That girl is getting married now. I watched her say "I do" and drive off to her new life, married to another man. I wanted her to be mine, but she didn`t see me like that, and I knew it. But before she drove away, she came to me and said "you came!". She said "thank s" and kissed me on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.
Funeral

Years passed, I looked down at the coffin of a girl who used to be my "best friend". At the service, they read a diary entry she had wrote in her high school years. This is what it read: I stare at him wishing he was mine, but he doesn't notice me like that, and I know it. I want to tell him, I want him to know that I don't want to be just friends, I love him but I'm just too shy, and I don't know why. I wish he would tell me he loved me! I wish I did too... I thought to my self, and I cried.


i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u i love u


pengajarannye... N3v3r Wa|t F0r S0m30n3 T0 SaY | L0v3 Y0u
0

WeLCoMe To You n Me Too

Haaa jangan teruja dengan gambar diatas!!...gambar tu hanya untuk perhiasan jer bagi memenuhi citerase umat manusia terkini


Hurm memandangkan this is the first post for this very erkk tataw lar braper umor blog neyh...2-3 tahon gak ar sebab malas na tulis hehe..!!

Di sini aku juz na ucapkan slamat datang lar yerk hehe!! bace lar aper yang patot kayh..!!


Until Then Enjoy YourSelf Here ^^


 
Copyright © LaBi^LaBi^HanDSoMe